De wenkbrauwen trend van vroeger tot nu!

De wenkbrauwen trend van vroeger tot nu!

Dat wenkbrauwen altijd al belangrijk zijn geweest in de beauty wereld, is wel duidelijk. Maar kan jij je nog herinneren dat ‘de wenkbrauwen van vroeger’ er heel anders uitzagen dan nu? Natuurlijk houdt niet iedereen zich met de trend van het moment bezig, maar degene die dat wel doen weten vast wel dat het vroeger bijvoorbeeld ‘in’ was om de wenkbrauwen zo dun mogelijk te laten epileren. Dunne streepjes waren het modebeeld vanaf het jaar 2000 tot 2010, maar dat is nu wel anders. De geschiedenis van de wenkbrauwen gaat veel verder terug. Hieronder een kleine samenvatting, welke wenkbrauwen trends er de laatste eeuw voorbij zijn gekomen en ik zal eindigen met de trend van het moment:

Wenkbrauwen door de jaren heen

1920-1930 in deze tijd werden de wenkbrauwen getekend, een dun lijntje was de trend.

1930-1940  het dunne lijntje was nog steeds in, het lijntje werd alleen hoger geplaatst.

1940-1950 de wenkbrauwen begonnen er nu wat natuurlijker uit te zien, maar er bleef nog steeds een ronde wenkbrauwvorm.

1950-1960  de trend veranderde, dikke wenkbrauwen zijn nu helemaal de mode!

1960-1970  in deze periode werden de haartjes één voor één getekend, de vrouwen schoren hun eigen wenkbrauwen weg.

1970-1980  natuurlijke wenkbrauwen zijn deze jaren weer helemaal terug.

1980-1990 deze jaren stonden ook in het teken van natuurlijke wenkbrauwen, alleen werd er steeds minder aandacht aan besteed en
werd er werden ze bijna niet meer bijgewerkt.

1990-2000 aan het eind van de jaren 90 kwam hier een einde aan, wenkbrauwen werden weer in model gebracht.

2000-2010 deze periode stond in het teken van zo dun mogelijke wenkbrauwen, zoals we aan het begin van de blog al hadden besproken.

2010-2013 de wenkbrauwen van de laatste jaren zijn breed met een dun uiteinde.

De trend van het moment
De trend van het moment is…. Hoe breder hoe beter. Vaak worden de wenkbrauwen ook nog eens ingekleurd. The bigger the better! Je hebt het vast wel eens in het nieuws gezien, celebs met hele brede wenkbrauwen. Denk bijvoorbeeld aan cara delevingne die eigenlijk wel een beetje het rolmodel is voor grote wenkbrauwen. Bij veel bekende celebs zie je goed dat ze eerst hun wenkbrauwen zo dun mogelijk maakte en dat hun wenkbrauwen de laatste jaren veel breder zijn geworden.
We zien dus dat de wenkbrauwen door de jaren heen blijft veranderen en dus een belangrijke rol speelt in het modebeeld. Maar het alleen laten groeien van de wenkbrauwen is voor de meeste niet genoeg, want ze moeten ook donkerder! Nou kan je dit natuurlijk gewoon tekenen, maar wij hebben een veel betere oplossing…

De perfecte wenkbrauwen voor jou!
Wil jij je wenkbrauwen laten perfectioneren? Dan ben je bij beausense op het goede adres. Ga jij voor die brede bold brows of heb jij liever een iets dunner lijntje? Het kan allemaal. Heb jij geen zin om elke dag jouw wenkbrauwen te moeten moeten bijwerken? Elke keer als het regent moet je dan weer opletten of je make-up niet uitloopt en elke avond moet je het er weer afhalen voordat je gaat slapen… pfff veel te veel moeite voor mij. Dus daarom de oplossing! Niet iedereen heeft de perfecte wenkbrauwen van zichzelf, maar maak je geen zorgen met permanente make-up zal niemand weten dat jouw wenkbrauwen niet echt zijn! Bij Beausense werken wij namelijk met een techniek waardoor de getatoeëerde haartjes net echt lijken! Maak vrijblijvend een afspraak om erachter te komen of permanente make-up ook iets voor jou is.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×