Is permanente make-up ook echt permanent

Is permanente make-up ook echt permanent?

Om een kort en bondig antwoord te geven: nee permanente make-up is eigenlijk helemaal niet permanent. Waarom het wel permanente make-up wordt genoemd is mij eigenlijk nog niet geheel duidelijk. Permanente make-up blijft bij de gemiddelde mens ongeveer drie jaar zitten. In een extreem geval kan het zijn dat permanente make-up altijd blijft zitten, maar dit zou een uitzondering zijn.
Vroeger was permanente make-up, permanenter dan dat het nu is. Doordat er toen pigmenten gebruikt konden worden die nu verboden zijn in Nederland, bleef de make-up gemiddeld langer zitten dan nu. Sinds de pigmenten verboden zijn (wat natuurlijk beter is) blijft de make-up minder lang zitten. De make-up blijft nu ongeveer drie jaar zitten. De permanente make-up is verbeterd in de jaren, maar wel minder permanent geworden.

Toch begrijp ik wel waarom het permanente make-up wordt genoemd. Denk is aan het feit dat je drie jaar lang geen oogpotlood hoeft te gebruiken, of je wenkbrauwen niet hoeft te verven! Hoe heerlijk lijkt je dat? Als je dus drie jaar lang geen make-up hoeft te gebruiken klinkt dat eigenlijk gewoon eindeloos. Dus met andere woorden permanent…
Ik zie het aan mijn moeder die heeft permanente make-up laten zitten bij Beausense. Dit heeft ze ongeveer acht jaar geleden laten zetten en nog steeds zie je haar ooglijntje heel erg goed zitten. Natuurlijk was het de eerste jaren veel zwarter en veel duidelijker maar nog steeds doet zij alleen maar mascara op en zie ik haar nooit een oogpotloodje tekenen!

Naast dat het permanente deel te maken heeft met je huidtype, heeft het ook te maken met de kleur die je kiest. Een zwarte eyeliner blijft bijvoorbeeld langer zitten dan een groene eyeliner, omdat er in de kleur zwart meer kleurkracht zit. Hetzelfde geldt voor licht blonde wenkbrauwen die vervagen eerder dan donker bruine wenkbrauwen. En als we dan toch make-up aan het vergelijken zijn dan is het ook logisch dat een lichte kleur lipliner veel minder goed blijft zitten dan een donkere lipliner.

Uiteindelijk hangt de permanente make-up ‘looptijd’ af van je eigen huidtype en de kleurkracht die je kiest. Zoals bijvoorbeeld bij mijn moeder blijft het veel langer zitten dan gemiddeld. Maar ik heb ook wel een keer gehoord dat de make-up er na 1,5 jaar al af lag. Dus mijn conclusie is eigenlijk dat permanente make-up helemaal niet permanent is, maar zeker wel de moeite waard! Want wie wilt er nou niet elk moment van de dag mooi uitzien?

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

 • Mandy is zeer kundig en ervaren. Daarnaast is ze een mooi en warm mens.


  Sonja Donkersloot

 • Mandy heeft een prachtige design eyeliner gezet bij mij. Ze is erg secuur en werkt snel, doet er alles aan om je zo comfortabel mogelijk te behandelen! De salon is stijlvol en hygiënisch. Ik kan zeggen; zoek niet verder en maak een afspraak!


  Laura Woltil

 • Vandaag samen met m’n zusje onze wenkbrauwen laten doen. ‘Mandy is een lieverd die weet wat ze doet. Dankjewel schat voor het mooie resultaat💗


  Rebecca Douwes

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×