Waarom dragen vrouwen make-up en mannen niet

Waarom dragen vrouwen make-up en mannen niet?

Iedere ochtend sta ik weer op en het eerste wat ik doe is mijn gezicht schoonmaken, mijn nodige huidverzorging en daarna mijn make-up. Ik ben zelf niet eens zo heel erg heftig als het gaat om make-up ik draag zelfs gemiddeld ‘weinig’ make-up, maar toch iedere dag weer.. Heel raar maar ik werd eigenlijk een beetje geirriteerd, mannen hebben het zoveel makkelijker. Wat vrouwen allemaal wel niet ‘moeten’ doen om zich zelf mooi te houden. Dus niet alleen de rimpels moeten verdwijnen, we moeten strak in ons vel zitten en daarnaast is de eis dat we een beetje make-up dragen. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan?\

Geschiedenis van de make-up
Na een beetje in de geschiedenis boeken gedoken te hebben (grapje natuurlijk: internet) vonden we allemaal verschillende verhalen over wanneer make-up zogenaamd ontstaan zou zijn. Naar mijn idee is dit toch wel in het tijdperk geweest van de oude Egyptenaren, hier gebruikten ook de mannen make-up maar toch waren het grootendeels de vrouwen die de meeste make-up droegen. In het oude Egypte droegen ze vaak een hele dikke zwarte eyeliner, dit had twee verschillende doeleinden, namelijk er mooi uit zien maar ook het bestrijden van de duivel! Verder werd make-up zelfs al tijdens de tijd van Cleopatra gebruikt om imperfecties te verbergen!
Zoals je dus hierboven leest droegen mannen zeker wel make-up, hoe hoger de rang hoe meer make-up er gedragen werd. Maar waarom is dat nu dan eigenlijk veranderd. En waarom zijn wij vrouwen dan nu de dupe van het ochtend ritueel met make-up?

Wetenschappelijk onderzoek
Toen ik aan het onderzoeken was waarom vrouwen nu meer make-up dragen dan mannen kwam ik op verschillende websites en overal zeiden ze eigenlijk een beetje hetzelfde. Vrouwen zijn een soort prooi voor mannen en wanneer mannen deze prooi uitzoeken zoeken ze vaak de mooiste uit. Klinkt heel gek maar zo gaat het eigenlijk ook in de natuur…
Er is een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hoe je iemand zijn of haar leeftijd inschat. Je zou denken dat er dan gekeken wordt naar hoe oud iemand eruit ziet aan de hand van zijn of haar rimpels. Maar niets is minder waar, we kijken niet naar rimpels maar naar het contrast van het gezicht. Op het moment dat we ouder worden veranderen de kleuren in je lippen, ogen, wenkbrauwen en huid. Daarom hebben kinderen of jonge dames vaak geen make-up nodig. Die hebben vaak al mooie rode lippen van hun zelf. Maar op het moment dat we ouder worden wordt dit steeds minder, maar wij willen jong blijven. Dus wat gaan we doen? We gaan deze contrasten in het gezicht accentueren zodat we er jonger uitzien!
Dit klinkt voor mij eigenlijk wel logisch, vroeger deed ik inderdaad helemaal niks aan make-up tot dat ik ongeveer rond de leeftijd 17, 18 jaar kwam toen ben ik pas begonnen met make-up. Ik had toen de behoefte om alles net iets meer te accentueren. Ik ben op dit moment 24 jaar dus ik heb nog niet het idee dat ik make-up onwijs erg nodig heb, maar het wetenschappelijk onderzoek klopt wel naar mijn idee. Ik doe make-up op om ervoor te zorgen dat de contrasten in mijn gezicht geaccentueerd worden. Ik verf mijn wenkbrauwen, ik doe mascara op, ik verf mijn wimpers en eens in de zoveel tijd gebruik ik lippenstift en foundation. Ja juist om ervoor te zorgen dat ik er beter uit zie!

Mannen en make-up
Maar dan blijft bij mij de vraag nog steeds waarom mannen dan geen make-up gebruiken. Ook hier heb ik een klein onderzoekje aan gewaagd. En wat ik eigenlijk ook wel dacht kwam er ook uit. Mannen pieken over het algemeen later, wat bedoel ik hier mee? Mannen hebben een lange tijd een jonger gezicht dan vrouwen hebben. De aftakeling (klinkt heel ernstig) bij vrouwen begint eerder dan die bij mannen. Wat inhoudt dat mannen gewoon langer de mooie kleuren in hun gezicht houden die ervoor zorgen dat het contrast in het gezicht mooi blijft. Ik zat een beetje op mooie mannen te zoeken en natuurlijk zijn ze niet helemaal realistisch, maar kijk maar eens naar bijvoorbeeld George Clooney. Ten eerste wauw.. Maar daarnaast lijkt het wel of deze man steeds knapper wordt. Waarom? Mannen hebben over het algemeen een stevigere huid, hierin veranderen de kleuren van de huid en lippen en ogen minimaal. Maar dames niet getreurd want op het moment dat mannen echt rimpels krijgen dan zijn ze vaak ook dieper en zichtbaarder dan bij vrouwen. En hoe erg is dit eigenlijk als je er over nadenkt? Wij moeten naar die mannen kijken dus prima dat ze langer mooi blijven toch?

Permanente make-up
Ja deze website en deze blog draait natuurlijk maar om één ding en dat is permanente make-up dus waarom heb ik nu uitgezocht waarom vrouwen make-up dragen is eigenlijk om de vrouw te helpen. Make-up kan makkelijker! Waar ik bijvoorbeeld altijd last van heb is dat mijn ene (ja je hoort het goed ene) wenkbrauw altijd verdwijnt. Mijn rechter wenkbrauw blijft gewoon zoals die is maar mijn linker wenkbrauwen verdwijnt gewoon. Zelf wordt ik hier best wel gek van ik moet denk ik één keer in de maand wel naar de schoonheidsspecialiste omdat ik weer even mijn wenkbrauwen laat bijwerken. Maar hoe fijn zou het zijn als mijn wenkbrauwen gewoon (al is het een jaar) goed zitten. Ja dan kom je toch echt terecht bij permanente make-up. Een eyeliner doe ik ook iedere dag op, ik zie het aan mijn moeder (die permanente make-up heeft) ze stapt uit bed, doet een beetje mascara op en klaar is kees.. Dus ja ook voor vrouwen wordt de make-up wereld steeds een beetje makkelijker gemaakt. Wie weet krijg je straks ook permanente mascara of iets dergelijks ;). Je weet het nooit. ! En dan zijn we net zo snel klaar als de mannen!

Conclusie
Ja dames wij maken ons zelf mooi voor de mannen en hoe hard we ook roepen dat het niet zo is ook ik weet dat we onszelf mooi maken voor het mannelijk geslacht. Vervelend is wel dat we eerder op moeten om ervoor te zorgen dat we er goed en dus ook verzorgd uit zien. Want ja als je geen make-up op hebt wordt dat vaak wel gezien als onverzorgd. Maar goed we kunnen dus al sneller mooi zijn door permanente make-up! Neem een kijkje op de site. Misschien is het wat voor jou?

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×