Wenkbrauwen, waarom hebben we ze eigenlijk?

Wenkbrauwen, waarom hebben we ze eigenlijk?

Trend van het moment
Teken jij je wenkbrauwen ook dagelijks, of heb jij misschien jouw wenkbrauwen laten zetten met permanente make-up? Ze zijn zeer belangrijk voor onze uitstraling. Ze zijn een van de meest kenmerkende eigenschappen van het gezicht. We besteden veel aandacht aan onze wenkbrauwen. Sommige vormen vinden we minder aantrekkelijk dan anderen en veel mensen spenderen veel aandacht aan het perfectioneren van de wenkbrauw, net zoals make-up wordt gebruikt voor de wimpers en de lippen. Wenkbrauwen zijn ook één van de meest expressieve gezichtskenmerken. Een van de duidelijkste manieren om duidelijk te maken wat je denkt is door je wenkbrauwen te bewegen. We weten allemaal wat de verschillende posities van de wenkbrauwen betekent.

Dus, ze hebben duidelijk verschillende functies in onze hedendaagse cultuur. Van non-verbale communicatie tot een kenmerkend uiterlijk. Maar wat is de oorspronkelijke functie eigenlijk? We hebben het meeste haar over het gehele lichaam verloren, waarom zijn de wenkbrauwen dan overgebleven.

Oorspronkelijke functie Wenkbrauwen hadden een aantal verschillende functies bij het overleven. Door beter te kunnen zien in de regen is het makkelijker om onderdak te kunnen vinden. En de wenkbrauwen helpen hierbij! Daarnaast houden wenkbrauwen ook het zweet tegen, dat anders in de ogen zou lopen. Hierdoor zouden de ogen geïrriteerd kunnen raken. Door dit kleine overlevingsvoordeel, is het waarschijnlijk dat we nog steeds wenkbrauwen hebben.

Permanente make-up Tegenwoordig zijn de wenkbrauwen voor veel mensen vooral belangrijk voor het uiterlijk. Mensen laten ze epileren, tekenen ze bij en ga zo maar door. Maar dit neemt veel tijd in beslag. Daarnaast is niet iedereen gezegend met een volle bos met een opvallende kleur. Sommige mensen hebben heel weinig wenkbrauwhaartjes of haren die heel licht en daarom bijna niet zichtbaar zijn. Maar gelukkig is er vandaag de dag een oplossing voor, namelijk: permanente make-up. Met permanente make-up zitten je wenkbrauwen altijd perfect. Alhoewel wenkbrauwen van permanente make-up geen zweet of regen zullen tegenhouden, maak je wel een fashion statement! Wie wil dat nou niet? Wakker worden met make-up!

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×