Liplinertrends door de jaren heen

Liplinertrends door de jaren heen

Kan je de tijd nog herinneren waarin iedereen zijn wenkbrauwen zo dun mogelijk probeerde te epileren? Het lijkt bijna niet meer voor te stellen, nu de meeste mensen tegenwoordig juist dikke wenkbrauwen willen hebben. Daarnaast zijn de trends in mode de laatste eeuw ook drastisch veranderd. Maar dit geldt niet alleen voor de mode, maar ook voor de lippen! Door de jaren heen zijn de trends omtrent lippen vaak veranderd. In deze blogs bespreken we de liplinertrends door de jaren heen.

20’s – bovenlip In de jaren 20, waren vrouwen al bezig met hun lippen. Clara bow, ook wel de ‘golden girl’ van 1920, is één van de vrouwen die het gebruik van make-up voor de lippen zo populair heeft gemaakt. In deze tijd werd de cupids bow en de onderlip geaccentueerd, terwijl er in de mondhoeken bijna geen lipliner zat. Het resultaat was een kleine, pop-vormige mond. Een matte-finish en hartvormige lippen stonden in deze jaren centraal.

30’s – v peaks In the jaren 30 stond de bovenlip in de spotlight. Marlene dietrich stond bekend met het overdreven tekenen van de bovenlip. Zowel de cupids bow als de hoeken van de mond werden overdreven, waardoor de bovenlip er groter uitzag. In plaats van een ronde cupids bow, werd vaak gekozen voor scherpe randjes van de bovenlip (ook wel ‘v peaks’ genoemd).

40’s – platte bovenlip In de jaren 40 werd er gekozen voor een platte bovenlip. De lipliner werd gebruikt om te tekenen in het kuiltje bij de cupids bow, waardoor de bovenlip bijna plat werd. De cupids bow werd afgeplat.

50’s – Marilyn Monroe En toen was er marilyn monroe. Gedurende de jaren 50 tekende deze blondine duidelijke lijnen om de cupids bow te accentueren en tekende ze de hoeken van de lippen overdreven.

90’s – terugkomst van de lipliner In de jaren 60 en 70 werd de lipliner een stuk minder populair en werd er vaker gekozen voor een natuurlijke look. Maar het kwam terug in de jaren 90, denk bijvoorbeeld aan naomi campbell’s donkere lipliner. De natuurlijke vorm werd gedurende deze jaren geaccentueerd door het gebruik van een lipliner. Vrouwen waren niet bang om hun lipliner te laten zien. Later in de jaren 90, groeide deze trend verder uit. Vrouwen wilde de illusie van grotere lippen door een donkere lipliner te kiezen en de lippen zelf met een lichte kleur te vullen.  

00’s – dikkere lijn In het begin van 2000 ontstond de trend om de lijn verder in de lippen te tekenen. De lijn werd dikker en meer naar het midden toe.
Heden: bigger is better Tegenwoordig zijn grote lippen helemaal de trend. De lipliner en lipstick wordt ook buiten de lippen getekend, om de lippen zo groot mogelijk te laten lijken.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×