Permanente make-up kan ervoor zorgen dat jij dat kleine beetje extra zelfvertrouwen krijgt. Het is natuurlijk niet alleen praktisch om wakker te worden met make-up, maar je ziet er ook altijd fantastisch uit. Permanente make-up wordt steeds populairder en er komen hierdoor steeds meer vragen en verhalen over permanente make-up. Maar soms kan dit leiden tot informatie die niet klopt. Wij willen graag dat je alle informatie die je nodigt hebt voor je behandeling makkelijk kan krijgen. Daarom hebben we hierbij een aantal misvattingen omtrent permanente make-up op een rijtje gezet!
Permanente make-up is alleen voor vrouwen
Veel mensen denken inderdaad dat permanente make-up alleen voor vrouwen is. Vrouwen dragen toch ook alleen maar normale make-up? Maar niet is minder waar, het is namelijk ook erg geschikt voor mannen. Een dunne eyeliner kan gebruikt worden om de ogen te laten spreken, pmu voor de wenkbrauwen als een man lichte of bijna geen wenkbrauwen heeft en zelfs voor de lippen kunnen mannen pmu laten zetten.
Permanente make-up is erg pijnlijk
Veel mensen zijn bang dat permanente make-up erg pijnlijk is. Veel mensen vinden het echter helemaal niet pijnlijk. Een vergelijking die wordt gemaakt is een elektrische tandenborstel tegen de huid houden.
Het is onnatuurlijk en ziet er nep uit
Permanente make-up heeft zich door de jaren heen ontwikkeld. Betere machines, pigmenten en pigmenten zorgen ervoor dat het resultaat er heel natuurlijk uitziet. Maar je kan er zelf ook voor kiezen om niet voor een natuurlijke look te gaan en juist een opvallende kleur lippen of en opvallende eyeliner te laten zetten.
Permanente make-up is alleen voor jonge mensen
Soms horen we wel eens dat mensen denken dat permanente make-up alleen voor jonge mensen is. Maar dat is helemaal niet waar! Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, er is altijd wel een behandeling die bij jouw leeftijd past.
Het is alleen voor mensen met ‘imperfecties’
Het wordt wel eens gedacht dat permanente make-up alleen is voor mensen die bijvoorbeeld een hazenlip willen corrigeren of voor mensen die geen wenkbrauwen meer hebben. Maar permanente make-up kan ook worden gebruikt om nadruk te leggen op jouw natuurlijke eigenschappen.
Permanente make-up is net zoals tatoeëren
Veel mensen denken dat permanente make-up hetzelfde is als het traditionele tatoeëren. Maar er zijn grote verschillen tussen pmu en tatoeëren. Permanente make-up is namelijk helemaal niet permanent en wordt in een andere huidlaag aangebracht dan een tatoeage.
Hopelijk maakt deze blog een aantal dingen duidelijker over de misvattingen omtrent permanente make-up. Heb jij nog meer vragen, stel die dan aan onze permanente make-up specialiste door contact op te nemen met haar! Zij wil graag al jouw vragen beantwoorden en je verder helpen met een keuze te maken over jouw permanente make-up behandeling.
6 dingen die niet waar zijn over permanente make-up
“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “
Mandy Jelsma
Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.
Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.
Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.
Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!