8 leuke feitjes over de eyeliner

Hoe kies ik de 8 leuke feitjes over de eyeliner

De eyeliner is bijna niet meer weg te denken uit de make-up wereld. Maar wat weet jij van ‘de eyeliner’? In deze blog hebben we het voor je uitgezocht! Hierbij 8 leuke feitjes over de eyeliner:

Het begon allemaal in het oude egypte
In het oude egypte droegen vrouwen al eyeliner. De oude egyptenaren gebruikte eerst een kohl liner, de eyeliner is tegenwoordig uitgegroeid als een echte must have als het gaan om make-up. Kun jij je voorstellen dat ze 10.000 jaar voor christus als make-up droegen?

De eyeliner was niet alleen voor beauty doeleinden
De eyeliner werd vroeger niet alleen gebruikt als schoonheidsproduct. De egyptenaren geloofde dat ze hiermee kwade geesten af konden weren en hiermee werden de ogen ook beschermd tegen de zon. Pas vanaf het begin van de 20e eeuw kwam de eyeliner ook naar de westerse wereld.

De eerste eyeliners waren giftig
De eerste kohl eyeliners waren gemaakt van schadelijke ingrediënten, zoals lood en koper. Maar gelukkig is de eyeliner ontwikkeld en nu is het zelfs geschikt voor de meest gevoelige ogen.

De perfecte permanente winged eyeliner
Iedereen weet hoe lastig het is om een ‘wing’ eyeliner te zetten. Het is altijd ongelijk en als je het probeert bij te werken loopt het nooit goed af! Gelukkig kun je ook een wing eyeliner laten zetten met permanente make-up. Zo sta je iedere ochtend op met de perfecte make-up!

Het gaat allemaal om gezichtsbedrog
Een eyeliner kan gebruikt worden om de uitstraling van de ogen te veranderen. Wanneer je het hele oog met een donkere eyeliner zet, zullen de ogen er kleiner uitzien. Wanneer je de eyeliner alleen op het buitenste randje zet zullen de ogen er groter uitzien!

Combineer kleuren voor de beste look
Om de kleuren van de ogen echt op te laten vallen, raden we aan om op het onderste wimperlijn een subtiele kleur aan te brengen. Breng en donkerder lijntje aan op de bovenste wimperlijn.

De ogen zijn niet symmetrisch
Wisten jullie dat we allemaal één oog hebben die kleiner is dan de ander. Dat is volkomen normaal, omdat ons gezicht niet symmetrisch is. Dus heb jij altijd moeite om je eyeliner perfect te krijgen, wees dan niet zo streng voor jezelf. Permanente make-up is de perfecte oplossing voor de perfecte eyeliner!

Niet alleen voor de dames
Mannen vroegen vroeger ook opvallende eyeliners. Tegenwoordig zie je vaak een meer subtiele guyliner. Een eyeliner voor mannen kan gebruikt worden om de ogen meer te laten spreken!
Wist jij al deze feitjes al? Een eyeliner met permanente make-up is de perfecte oplossing als jij in de ochtend tijd wil besparen met jouw make-up routine. Daarnaast zit je eyeliner altijd perfect en zal het niet meer uitlopen tijdens het sporten! Bekijk ons portfolio voor een aantal resultaten van de eyeliner met permanente make-up of neem contact op met onze specialiste.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×