Beauty is… blij zijn met jezelf

Beauty is… blij zijn met jezelf

Vorig weekend ben ik samen met mijn man en mijn zoontje een weekend naar Belgie geweest. Lekker in de bossen met een zwembad op loopafstand. Heerlijk. Het weekend begon al heerlijk met mijn zoon die me vroeg of ik nu ik nu dat ik 20 kg afgevallen ben, weer in een bikini durf. Glimlachend keek ik hem aan. Wat kent hij mij toch goed!

Ik denk dat het wel tien jaar geleden is dat ik een bikini aan heb gehad. Ik heb vroeger vele wedstrijden gezwommen, ik was een echte waterrat. Door mijn overgewicht kreeg ik echt een hekel aan zwembaden en het strand. Ook al was het 40 graden, ik hield mijn t-shirt gewoon aan. Ik voelde me erg ongemakkelijk op dit soort plekken. Zwemmen deed ik zelden, alleen als mijn zoon echt heel graag wilde dan ging ik mee. Verschrikkelijk vond ik het. Wie had ooit gedacht dat er een moment zou komen dat ik weer met plezier mijn bikini in zou pakken. Nog veel mooier dan dat, ik verheugde me erop om rond te lopen in het zwembad.

Natuurlijk ben ik nog lang niet op het punt waar ik wil zijn en ik ben ook zeker nog niet tevreden met hoe ik er uit zie maar ik merk dat ik enorm aan het groeien ben in mijn zelfvertrouwen. Ik leer weer van mezelf te houden en dat voelt zo ongelofelijk goed. Eenmaal aangekomen in het zwembad vond ik het toch wel even raar hoor, in mijn bikini rond te lopen. Ik bekeek mezelf in de grote spiegels die bij de ingang van het zwembad hangen en ik schrok. Mijn hemel, wat ben ik een hoop kilo’s kwijt. Een BMI van 35 is de grens wat betreft loshangend vel. Veel mensen die ontzettend veel afvallen krijgen daar last van. Ik had een BMI van 36 toen ik geopereerd werd. Het is dus nog niet duidelijk of ik hier ook last van zal krijgen. Ik zie wel dat de huid op mijn benen slap is, verder heb ik nog geen idee.

Ik zou het wel heel erg lastig vinden als ik na al het afvallen nog steeds niet blij ben met mijn lijf, maar zoals ik er nu tegenaan kijk ben ik al heel erg tevreden. Ik denk dat het voor een groot deel lastig is om je oude ik los te laten. De ik die altijd ontevreden was als ze in de spiegel keek. Mijn overgewicht zat me letterlijk en figuurlijk zo in de weg dat ik zelfs de mooie dingen aan mezelf niet meer kon zien. Als je zo lang gewend bent om jezelf niet mooi te vinden dan voelt het heel erg gek om langzaamaan weer trots op jezelf te worden. En dat ben ik. Het ging niet meer. Ik kreeg zo een last van mijn lichaam, van mijn gewrichten. Ik heb om hulp gevraagd, ik heb een zware operatie ondergaan en nu ben ik op weg om weer mezelf te worden. Ik voel het gebeuren. Iedere keer als ik naar mezelf kijk in de spiegel zie ik een beetje meer van wie ik was, van wie ik hoor te zijn. En het voelt zo goed! Het voelt helemaal nieuw maar als ik in de spiegel kijk dan zie ik mezelf weer! En die gene was ik een flinke tijd kwijt!

Groetjes,
Sonja Silva

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×