Beauty is… bereid zijn aan jezelf te werken

Zoals jullie misschien wel weten heb ik eind april een heftige beslissing genomen. Na tien jaar worstelen met mijn gewicht besloot ik om hulp te vragen. Dit was de beste beslissing die ik ooit in mijn leven genomen heb. We zijn nu bijna 5 maanden verder en ik ben meer dan 25 kilo lichter. Het voelt alsof er letterlijk en figuurlijk een enorme last van mijn schouder gevallen is. Ik voel me fitter, knapper en rustiger in mijn hoofd. Wat een ongelofelijk verschil.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik onzekerder was geworden dan ik zelf wilde toegeven. Probeer je eens voor te stellen dat je iedere ochtend als je in de spiegel kijkt, jezelf niet herkent. Dat je iedere ochtend een vrouw ziet die je niet bent. Dat viel me heel zwaar. Ik ben niet iemand die iedere dag de hele dag met mijn uiterlijk bezig is, maar ik vind het wel heel erg belangrijk om lekker in mijn vel te zitten. Ik heb ontzettend veel positieve reacties gehad van mensen op mijn beslissing. Lieve berichtjes van mensen die zelf ook een gastric bypass overwegen of het nog niet durven.

Helaas zijn er ook altijd mensen die lelijk moeten doen. Mensen die zich afvragen waarom ik niet “gewoon” ben gaan sporten. Alsof ik dat niet al 8 jaar geprobeerd heb. Dit zijn denk ik mensen die zelf ook graag zo een operatie zouden willen maar het niet durven. Wat deze onwetende mensen nog steeds niet begrijpen, is dat een gastric bypass geen oplossing is. Het is slechts een hulpmiddel. Als ik nu alleen maar cola zou drinken en de hele dag zou snoepen dan is binnen een jaar mijn maag weer precies zo als hij was voor de operatie en zou ik al het gewicht in een mum van tijd weer aankomen. Ik ben sinds de dag van de operatie heel bewust bezig met wat ik eet. Nog veel meer dan ervoor. Ik moet mijn maaltijden goed voorbereiden, ik kan immers niet zomaar meer iets eten. Mijn maaltijden moeten gebalanceerd zijn. Voldoende groenten en fruit, weinig koolhydraten en vooral heel veel eiwitten. Daarnaast sport ik 3x per week met mijn personal trainer Jermaine Miller. Hij snapt heel goed dat mijn lichaam niet gezond is. Als je ME hebt moet je heel voorzichtig zijn met sporten. Ga je te ver dan word je zieker. Dat moeten we kosten wat het kost voorkomen. Ik heb jaren geleden bijna 3 jaar op de bank doorgebracht, zo ziek was ik. Dat wil ik nooit meer mee maken.

Ik ben zo blij dat ik weer een leven heb. Tegenwoordig bestaat dit leven (gelukkig weer) uit werken en mijn gezin. Als ik een dag gewerkt heb ben ik zo moe dat ik om 20.00 uur uitgeput op de bank in slaap val om door te slapen tot de volgende ochtend. In het weekend probeer ik zo veel mogelijk tijd met mijn mannen door te brengen. Dit zijn van die dingen die de haters op internet niet kunnen of willen begrijpen. Ik ben blij met de keuze die ik gemaakt heb! Ik heb deze keuze gemaakt voor mijzelf! Ik werk keihard aan een gezonde lifestyle en gezond lijf. Nog maar 12 kilo en dan ben ik op mijn streefgewicht. Ik kan haast niet wachten. En ondertussen… Laat ik iedereen maar kletsen. Ik ben zo trots op mezelf!

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

 • Mandy is zeer kundig en ervaren. Daarnaast is ze een mooi en warm mens.


  Sonja Donkersloot

 • Mandy heeft een prachtige design eyeliner gezet bij mij. Ze is erg secuur en werkt snel, doet er alles aan om je zo comfortabel mogelijk te behandelen! De salon is stijlvol en hygiënisch. Ik kan zeggen; zoek niet verder en maak een afspraak!


  Laura Woltil

 • Vandaag samen met m’n zusje onze wenkbrauwen laten doen. ‘Mandy is een lieverd die weet wat ze doet. Dankjewel schat voor het mooie resultaat💗


  Rebecca Douwes

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×