Beauty is… in the eye of the beholder

Ik vind dit een van de mooiste Engelse spreekwoorden die ik ken. Hij is alleen lastig om te vertalen… Het betekent: Schoonheid is in de ogen van de aanschouwer. Hoe andere mensen je zien, daar zit schoonheid in! Ik kan ontzettend genieten van op het terras zitten en mensen kijken. Ik ga dan helemaal op in mijn analyses van de mensen die ik zie lopen. Ik denk dat je heel veel kunt lezen in de houding of van de gezichten van personen.

Je kunt nog zo overtuigd zijn van je eigen innerlijk of uiterlijke schoonheid, maar andere mensen kunnen jou op een hele andere manier zien. En dat gaat natuurlijk twee kanten op. Ik zal je een voorbeeld geven:
Als ik begin dit jaar aan mensen vertelde dat ik voor een gastric bypass had gekozen, verklaarden ze mij voor gek. Ik vroeg ze dan hoeveel zij dachten dat ik op dat moment woog. De meeste mensen schatten mij rond de 80 kilo terwijl ik op dat moment maar liefst 106 kilo woog. Het grappige is dat ik nu 80 kilo weeg en mensen nu weer denken dat ik 70 kilo weeg. Hoe kan het toch dat andere mensen mij zo anders zien?

Aan de andere kant heb ik laatst een keer een gesprekje gehad met een vriendin van mij. Ik vertelde haar dat ik vaak moeite heb om mezelf echt te laten zien bij mensen die ik niet goed ken. Het grappige is dat zij mij helemaal zo niet ziet. Ze vertelde me dat zij juist vond dat ik meteen heel erg open was en helemaal mezelf.
Zo gaat het ook met liefde op het eerste gezicht. De eerste keer dat ik mijn man zag, was ik op slag van slag. Helemaal verliefd en dat terwijl ik hem niet eens kende.

Hoe leer je om jezelf te zien zoals anderen jou zien? En wat zie je als je zelf in de spiegel kijkt? Ik heb inmiddels geleerd dat echte schoonheid niet te koop is. Natuurlijk kun je er alles aan doen om je uiterlijk te verfraaien. Ik doe dat ook. Ik lak mijn nagels altijd netjes. Ik heb prachtige wenkbrauwen die mij de heldere blik geven waar ik naar verlang door permanente make-up. Ik verf mijn haar om de grijze haren te verbergen en ik draag het liefst iedere dag mooie rode lippenstift. Maar als ik vervolgens helemaal opgedirkt de deur uit loop terwijl er van binnen in mij een enorme storm woedt dan zal niemand mijn schoonheid waarnemen. Voel ik me echter helemaal lekker, zoals de afgelopen maanden en ga ik de deur uit zonder ook maar een spoortje make-up dan krijg ik vaak complimenten dat ik straal! Zorg dus altijd dat je van binnen straalt voordat je met je uiterlijk aan de gang gaat! Shine shine shine!

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

 • Mandy is zeer kundig en ervaren. Daarnaast is ze een mooi en warm mens.


  Sonja Donkersloot

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×