Het ontstaan van permanente make-up

Make-up bestaat al heel lang. Vroeger gebruikten de oude egyptenaren al een soort make-up, hiervoor werden natuurlijke producten zoals henna en kalk gebruikt. Maar ook griekse vrouwen en japanse geisha’s gebruikten vroeger al make-up. Maar wanneer is permanente make-up eigenlijk ontstaan? De laatste jaren hoor je het steeds vaker dat vrouwen, of zelfs mannen voor permanente make-up kiezen. Waarom kiezen veel vrouwen om permanente make-up te laten zetten in plaats van normale make-up te gebruiken? In deze blog heb ik het volgende voor jullie uitgezocht: wanneer is permanente make-up ontstaan, hoe heeft het zich door de jaren heen ontwikkeld en wat zijn de voordelen van het zetten van permanente make-up ten opzichte van normale make-up.

Wanneer is permanente make-up ontstaan?
Normale make-up werd vanaf de jaren ’30 steeds gebruikelijker, maar permanente make-up ontstond pas in de jaren ’70. Deze techniek is in taiwan ontstaan, sinds het ontstaan van permanente make-up is het snel verspreid naar andere delen van de wereld. Pas in eind jaren 80, rond 1988, is het ook naar nederland gekomen en heeft het zich verspreid door het land. De techniek is door de jaren heen verbeterd en verfijnd. De laatste jaren is permanente make- up steeds bekender geworden en heeft iedereen wel eens van deze techniek gehoord.

Hoe heeft permanente make-up zich door de jaren heen ontwikkeld?
Door de jaren heen heeft permanente make-up zich verder ontwikkeld en het is zich nog steeds aan het ontwikkelen. Zo zijn er verschillende technieken waardoor de haartjes van de wenkbrauwen er bijvoorbeeld nog echter uitzien, door schaduw aan te brengen. Maar zo heb je zo veel meer verschillende nieuwe technieken en verbeterde technieken. Bij beausense willen we graag op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en daarvoor wordt er door de specialisten bij beausense geregeld een masterclass of training gevolgd. Lees ook: masterclass in italy! In nederland zijn er ook richtlijnen opgesteld die te maken hebben met de veiligheid en hygiëne van de behandeling. In nederland heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig om permanente make-up te laten zetten.

Waarom permanente make-up?
Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat vrouwen voor permanente make-up kiezen in plaats van gewoon normale make-up. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van permanente make-up in tegenstelling tot normale make-up. Ik zal een aantal voordelen voor jullie op een rijtje zetten:

 • je hoeft ’s avonds je make-up er niet af te halen
 • je make-up loopt niet uit als het regent of als je in je ogen wrijft;
 • het zit altijd goed en je hoeft het niet in de loop van de dag bij te werken;
 • het scheelt veel tijd in de ochtend, omdat je je niet hoeft op te maken;
 • permanente make-up is vaak ook geschikt voor een huid die geïrriteerd raakt door gewone make-up.;

Waar wacht je nog op! Permanente make-up is niet alleen voor de ogen, je hebt veel meer mogelijkheden. Het kan onder andere gebruikt worden om de wenkbrauwen bij te werken, een eyeliner te zetten en de lippen in te kleuren. Neem voor meer informatie over permanente make-up contact op met ons schoonheidsinstituut in landsmeer. Of maak een vrijblijvende afspraak op onze website. Onze specialiste zal al jouw vragen beantwoorden met betrekking tot permanente make-up.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×