Veelgestelde vragen over permanente make-up

Veelgestelde vragen over permanente make-up

Het laten zetten van permanente make-up is iets waar mensen vaak goed over na moeten denken. Daarbij hoort bij velen ook een onderzoek op het internet. Maar niet alles wat je op het internet leest is natuurlijk te vertrouwen en waar moet je precies op zoeken? Daarom heb ik voor het gemak de meest gestelde vragen op het internet over permanente make-up op een rijtje gezet. Zodat je niet verder hoeft te zoeken!

Wat is permanente make-up?
Bij het zetten van permanente make-up worden er pigmenten ingebracht in de bovenste laag van de huid. Over het algemeen wordt het gebruikt rondom de ogen of lippen. Denk hierbij aan het tekenen of opvullen van de wenkbrauwen, het zetten van een eyeliner (zowel onder als boven), het zetten van een lipliner of het volledig inkleuren van de lippen.

Voor wie is het geschikt?
Permanente make-up is eigenlijk geschikt voor iedereen (denk wel aan de minimumleeftijd). Permanente make-up is vooral handig voor mensen die door allergieën of andere huidproblemen geen normale make-up kunnen dragen. Het is het ook geschikt voor mensen die er altijd op hun best uit willen zien en zich geen zorgen willen maken dat hun make-up uitloopt tijdens het sporten of als het gewoon regent. Daarnaast zal het ook veel tijd besparen in de ochtend en kunnen degene die geen tijd hebben om hun make-up elke dag aan te brengen er ook op hun best uitzien. Als laatste is permanente make-up ook geschikt voor mensen met beperkt zicht, die zelf hun make-up niet of moeilijk kunnen aanbrengen.

Is het echt permanent en wat is een touch-up?
Permanente make-up is in tegenstelling tot velen denken niet permanent. In tegenstelling dan bij het zetten van een normale tatoeage wordt permanente make-up veel minder diep aangebracht in de huid. Hierdoor zal de make-up door de jaren heen vervagen. Het wordt dan ook aangeraden om eens in de zoveel jaar terug te komen om de permanente make-up bij te werken. Dit wordt ook wel een touch-up genoemd.

Is het zetten pijnlijk?
Over het algemeen wordt permanente make-up niet als heel pijnlijk ervaren. De meeste mensen ervaren het als een klein prikkelend gevoel. Je wordt aangeraden om twee uur voor de behandeling twee paracetamol te slikken.

Is het veilig?
Als de juiste desinfectie en sterilisatie richtlijnen worden gevolgd, zou permanente make-up volkomen veilig zijn. In nederland kun je kijken of een permanente make-up specialist betrouwbaar is als zij gecertificeerd zijn. De specialist zou vergunningen moeten hebben en gekeurd moeten zijn door de ggd. Informeer hier dus naar! Veel specialisten in nederland werken namelijk nog zonder vergunning.

Wanneer is het genezen?
De huid is in ongeveer zeven dagen volledig genezen. In de uren na de behandeling kan de behandelde plek branderig voelen, dit trekt later weg. Het is wel van belang dat je de behandelde plek goed behandelt! Een aantal dingen die je zeker niet moet doen, zijn: zonnebank, zonnebaden, sauna, zwemwater, make-up, krabben, verzorgingscrème, etc.. De specialist zal een nazorgformulier meegeven, waar staat wat je allemaal wel en niet mag doen.

Kan ik een allergische reactie krijgen?
Mensen kunnen overal een allergie voor ontwikkelen, echter komt het zelden voor dat er een allergie ontstaat door de pigmenten. Permanente make-up wordt vaak juist gezet bij mensen die allergisch zijn voor normale make-up.
Zijn sommige van jouw vragen onbeantwoord gebleven? Neem dan contact op met onze specialiste in landsmeer. Onze specialist heeft jarenlange ervaring en talloze trainingen gevolgd en helpt jou graag bij het maken van de juiste beslissing. Zij zal al jouw vragen beantwoorden op het gebied van permanente make-up.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

 • Mandy is zeer kundig en ervaren. Daarnaast is ze een mooi en warm mens.


  Sonja Donkersloot

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×