Het laten zetten van permanente make-up is iets waar mensen vaak goed over na moeten denken. Daarbij hoort bij velen ook een onderzoek op het internet. Maar niet alles wat je op het internet leest is natuurlijk te vertrouwen en waar moet je precies op zoeken? Daarom heb ik voor het gemak de meest gestelde vragen op het internet over permanente make-up op een rijtje gezet. Zodat je niet verder hoeft te zoeken!
Wat is permanente make-up?
Bij het zetten van permanente make-up worden er pigmenten ingebracht in de bovenste laag van de huid. Over het algemeen wordt het gebruikt rondom de ogen of lippen. Denk hierbij aan het tekenen of opvullen van de wenkbrauwen, het zetten van een eyeliner (zowel onder als boven), het zetten van een lipliner of het volledig inkleuren van de lippen.
Voor wie is het geschikt?
Permanente make-up is eigenlijk geschikt voor iedereen (denk wel aan de minimumleeftijd). Permanente make-up is vooral handig voor mensen die door allergieën of andere huidproblemen geen normale make-up kunnen dragen. Het is het ook geschikt voor mensen die er altijd op hun best uit willen zien en zich geen zorgen willen maken dat hun make-up uitloopt tijdens het sporten of als het gewoon regent. Daarnaast zal het ook veel tijd besparen in de ochtend en kunnen degene die geen tijd hebben om hun make-up elke dag aan te brengen er ook op hun best uitzien. Als laatste is permanente make-up ook geschikt voor mensen met beperkt zicht, die zelf hun make-up niet of moeilijk kunnen aanbrengen.
Is het echt permanent en wat is een touch-up?
Permanente make-up is in tegenstelling tot velen denken niet permanent. In tegenstelling dan bij het zetten van een normale tatoeage wordt permanente make-up veel minder diep aangebracht in de huid. Hierdoor zal de make-up door de jaren heen vervagen. Het wordt dan ook aangeraden om eens in de zoveel jaar terug te komen om de permanente make-up bij te werken. Dit wordt ook wel een touch-up genoemd.
Is het zetten pijnlijk?
Over het algemeen wordt permanente make-up niet als heel pijnlijk ervaren. De meeste mensen ervaren het als een klein prikkelend gevoel. Je wordt aangeraden om twee uur voor de behandeling twee paracetamol te slikken.
Is het veilig?
Als de juiste desinfectie en sterilisatie richtlijnen worden gevolgd, zou permanente make-up volkomen veilig zijn. In nederland kun je kijken of een permanente make-up specialist betrouwbaar is als zij gecertificeerd zijn. De specialist zou vergunningen moeten hebben en gekeurd moeten zijn door de ggd. Informeer hier dus naar! Veel specialisten in nederland werken namelijk nog zonder vergunning.
Wanneer is het genezen?
De huid is in ongeveer zeven dagen volledig genezen. In de uren na de behandeling kan de behandelde plek branderig voelen, dit trekt later weg. Het is wel van belang dat je de behandelde plek goed behandelt! Een aantal dingen die je zeker niet moet doen, zijn: zonnebank, zonnebaden, sauna, zwemwater, make-up, krabben, verzorgingscrème, etc.. De specialist zal een nazorgformulier meegeven, waar staat wat je allemaal wel en niet mag doen.
Kan ik een allergische reactie krijgen?
Mensen kunnen overal een allergie voor ontwikkelen, echter komt het zelden voor dat er een allergie ontstaat door de pigmenten. Permanente make-up wordt vaak juist gezet bij mensen die allergisch zijn voor normale make-up.
Zijn sommige van jouw vragen onbeantwoord gebleven? Neem dan contact op met onze specialiste in landsmeer. Onze specialist heeft jarenlange ervaring en talloze trainingen gevolgd en helpt jou graag bij het maken van de juiste beslissing. Zij zal al jouw vragen beantwoorden op het gebied van permanente make-up.