Na een pmu behandeling

Na een pmu behandeling

Mijn permanente make-up is gezet, wat nu? Je hebt net permanente make-up laten zetten en kan genieten van alle voordelen die het te bieden heeft. Nooit meer uitgelopen make-up, je eyeliner zit altijd perfect en je wordt ook wakker met make-up. Dit zijn slechts een paar van de vele voordelen van pmu. Maar net na de behandeling zal het behandelde gebied nog gevoelig aanvoelen. Permanente make-up wordt natuurlijk met een naald gezet, dus de huid zal tijd nodig hebben om te herstellen. In deze blog bespreken we wat je moet doen na een permanente make-up behandeling. Hoe lang duurt het voordat het behandelde gebied geneest en hoe moet je dit gebied verzorgen?

Genezing
Het laten zetten van permanente make-up duurt gemiddeld 1,5 uur, de huid heeft daarna ongeveer 7 dagen nodig om te herstellen. De kleur direct na de behandeling zal er donkerder uitzien dan het uiteindelijke resultaat. In de eerste week neemt de kleur met ongeveer 30% af. Direct na de behandeling zal de behandelde plek wat branderig aanvoelen. Dit branderige gevoel zal na een paar uur wegtrekken. Maar kijk wel uit dat dit niet betekent dat de plek al is genezen. Voor de eerste week na de behandeling krijg je een nazorgformulier, zodat je precies weet wat je moet doen om de huid te verzorgen.

Verzorging
Voordat je de behandelde plek gaat verzorgen is het allereerst heel belangrijk dat je de handen goed wast, om ontsteking te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je de gepigmenteerde plek driemaal per dag insmeert met bepanthen zalf. Daarnaast is persoonlijke hygiëne natuurlijk ook belangrijk en moet je vooral niet krabben. Krijg je kortjes, haal deze er dan niet vanaf! En bij vragen kun je de specialist altijd bellen.
Tijdens de genezing is het ook van belang dat je een aantal dingen niet doet. Zo moet je geen verzorgingscrème of andere verzorgingsproducten op het behandelde gebied smeren. Gebruik daarnaast ook geen zeep en raak de plek niet met je handen aan. Het wordt ook afgeraden om make-up te gebruiken. En vermijd tijdens de genezing de sauna, het zwembad, de zonnebank, etc. Wanneer je dit advies goed opvolgt zal de permanente make-up goed genezen!

Vervolgafspraak
Wees niet bang als je nog steeds niet helemaal weet wat je na de behandeling moet doen, want de specialist zal alles met je bespreken. Na de behandeling zal zij de nazorg met jou bespreken en kan er eventueel een vervolgafspraak worden gemaakt. Bij het zetten van een eyeliner, lipliner of de wenkbrauwen zijn gemiddeld 1 tot 2 behandelingen nodig. Je krijgt ook een nazorgformulier mee, waar alles opstaat. Wil jij meer informatie over het zetten van permanente make-up, neem dan contact op met onze salon in landsmeer. Onze specialiste zal al je vragen beantwoorden. Neem contact op met onze specialist om een afspraak te maken.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×