Permanente make-up tijdens de zwangerschap

Permanente make-up tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, wordt het afgeraden om een tatoeage te nemen. Maar geldt dit ook voor het zetten van permanente make-up? Op het eerste gezicht lijkt een tatoeage op het zetten van permanente make-up, maar er zijn toch wel verschillen. Zo wordt permanente make-up in een andere huidlaag aangebracht en worden er andere pigmenten gebruikt bij het zetten van permanente make-up. In deze blog vind jij het antwoord op de volgende vraag: kan ik permanente make-up laten zetten tijdens mijn zwangerschap?

Kan ik permanente make-up laten zetten?
Nee! De meeste specialisten zullen het hier mee eens zijn, het wordt afgeraden om permanente make-up te laten zetten tijdens de zwangerschap. Er is geen bewijs dat de inkt echt schadelijk zal zijn voor de ongeboren baby, maar de meeste specialisten nemen geen risico. Ook al is de kans op infectie heel klein, als dit toch zou gebeuren kan dit risico’s meebrengen voor de ongeboren baby. Daarnaast is de huid tijdens de zwangerschap ook gevoeliger.
Door hormonen tijdens de zwangerschap verandert de huid van een zwangere vrouw. Daardoor kan het zijn dat de huid tijdens de zwangerschap donkerder wordt rondom de mond en de lippen. Hierdoor is het moeilijk om jouw huidskleur te bepalen en het goede pigment uit te kiezen wat daarbij past. Daarnaast bestaat er tijdens de zwangerschap een kans dat het pigment minder goed wordt opgenomen door de huid. Genoeg redenen om even te wachten met het zetten van permanente make-up dus!

Wanneer kan ik permanente make-up laten zetten?
Niet alleen tijdens de zwangerschap wordt afgeraden om permanente make-up te laten zetten, maar ook de periode na de zwangerschap. Wanneer je na de zwangerschap borstvoeding geeft, raden wij aan om nog te wachten met het zetten van permanente make-up. Houd er rekening mee dat je tijdens de zwangerschap, tot zes maanden na de zwangerschap geen permanente make-up kan laten zetten. Twijfel jij of het voor jou verstandig is om permanente make-up te laten zetten? Vraag het dan gerust aan onze specialiste bij beausense. Stuur een mailtje, of neem direct contact op.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

 • Mandy is zeer kundig en ervaren. Daarnaast is ze een mooi en warm mens.


  Sonja Donkersloot

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×