Slapen met make-up

Slapen met make-up #wakeupwithmakeup

Elke vrouw heeft het waarschijnlijk wel eens gedaan: slapen met make-up. Of het nou was na een lange dag werken of een avondje stappen of misschien had je er gewoon geen zin in… eén nachtje slapen met make-up kan toch geen kwaad? Nou dat kan het dus wel! In de nacht komt de huid in zijn natuurlijke herstelproces, wanneer je make-up draagt kan dit het herstelproces in de weg zitten. Make-up kan de huid verstoppen of kan de huid uitdrogen en beschadigen. Reden genoeg om dus om de huid te reinigen voordat je gaat slapen. Met make-up slapen kan er zelfs voor zorgen dat de huid eerder zal verouderen! Maar waarom is oogmake-up, lippenstift of lipgloss en make-up de wenkbrauwen dan zo slecht voor de huid?

De ogen
De huid rondom de ogen en de ogen zelf zijn erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Wanneer je met oogmake-up, zoals een eyeliner, blijft slapen kunnen de ogen gaan ontsteken. Wanneer je bijvoorbeeld (onbewust) in je slaap in de ogen wrijft zullen de bacteriën die in de make-up zitten in jouw ogen komen. Omdat je niet knippert zullen deze bacteriën de hele nacht in de ogen blijven zitten. Daarnaast kunnen de poriën rondom de ogen verstopt raken, waardoor de ogen ook kunnen ontsteken.

De lippen
Naast de huid rondom de ogen is de huid van de lippen ook erg gevoelig. De ingrediënten die in lippenstift of lipgloss zitten kunnen de lippen uitdrogen, met als gevolg droge en schrale lippen. Het is daarom belangrijk dat je de lippen ook een goede nachtrust gunt, zonder make-up!

De wenkbrauwen
De make-up die je gebruikt om de wenkbrauwen op te maken, kan de poriën rondom de wenkbrauwen verstoppen waardoor verschillende huidproblemen kunnen ontstaan. Tijdens het slapen zal de huid zich herstellen, maar door make-up kan dit proces worden herstelproces worden verstoord. Daarnaast gaan er vaak ook bacteriën in make-up zitten die de huid ook kunnen beschadigen!

Permanente make-up
Mijn conclusie: haal je make-up eraf voordat je gaat slapen! Mijn oplossing: permanente make-up. Permanente make-up is misschien wel dé oplossing, om te voorkomen dat je gaat slapen met make-up. Met pmu kun je de lippen laten inkleuren, een eyeliner laten zetten en de wenkbrauwen perfectioneren, waardoor je geen normale make-up meer hoeft te dragen. Nu hoef je voor het slapengaan je make-up er niet meer af te halen en wordt je zelfs wakker met make-up. De dames onder ons die wat meer make-up gebruiken, zoals foundation en/of blush, moeten natuurlijk niet vergeten om dit er alsnog af te halen. Foundation kan ervoor zorgen dat de huid verstopt raakt en je verschillende huidproblemen kunt krijgen. Maar voor hun zal het in ieder geval ook tijd schelen!

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

 • Mandy is zeer kundig en ervaren. Daarnaast is ze een mooi en warm mens.


  Sonja Donkersloot

 • Mandy heeft een prachtige design eyeliner gezet bij mij. Ze is erg secuur en werkt snel, doet er alles aan om je zo comfortabel mogelijk te behandelen! De salon is stijlvol en hygiënisch. Ik kan zeggen; zoek niet verder en maak een afspraak!


  Laura Woltil

 • Vandaag samen met m’n zusje onze wenkbrauwen laten doen. ‘Mandy is een lieverd die weet wat ze doet. Dankjewel schat voor het mooie resultaat💗


  Rebecca Douwes

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×