Wat is jouw oogvorm?

Wat is jouw oogvorm? Deel 1

Het bepalen van jou natuurlijke oogvorm is net zo belangrijk als het vinden van de juiste kleur bij jouw huid. Door jouw make-up techniek aan te passen aan de hand van de vorm van de ogen, kan je de ogen er nog beter uit laten zien! Als je al weet welke make-up technieken er bij jou ogen passen, heb jij deze uitleg waarschijnlijk niet nodig! Maar weet jij niet precies welke make-up techniek er bij jouw oogvorm past, lees dan snel verder!

We zijn allemaal anders, we hebben een andere huidskleur, huidtype, andere gezichtsvorm en ook andere oogvorm. Lees hieronder meer over de meest voorkomende oogvormen en de make-up die daarbij past.

1. Ronde ogen | verschillende oogvormen Vrouwen met ronde ogen kunnen beginnen door een eyeliner te zetten, beginnend in de hoekjes van de ogen naar de buitenkant van de ogen. Het uiteinde kan recht zijn of een kleine cat-eye, wat je zelf mooier vind. Het is belangrijk dat je zowel highlighter aanbrengt op het bot van de wenkbrauwen, als de hoekjes aan de binnenkant van de ogen. Breng daarna een medium gekleurde oogschaduw aan voor het contrast.

2. Ogen dichtbij elkaar | verschillende oogvormen Voor mensen met ogen die dicht bij elkaar staan, begin je met het aanbrengen van de highligher op het wenkbrauw bot en de binnenste hoekjes van de ogen. Ben je daar klaar mee, breng dan een medium gekleurde oogschaduw aan, die iets verder dan de breedte van de oog gaat. Gebruik nu een kleur die iets donkerder is en breng deze aan beginnend aan de buitenkant, tot ogen (tot de ‘vouw’). Voor de eyeliner begin je vanaf het midden van het ooglid met een rechte lijn tot buiten het oog.

3. Ogen ver uit elkaar | verschillende oogvormen Voor vrouwen met ogen die ver uit elkaar staan zijn er geen zorgen! Het is namelijk erg makkelijk om hiermee te werken. Er zijn slechts een paar dingen waar je aan moet denken. Breng allereerst highlighter aan op de brug van de neus. Vermijd daarnaast glanzende oogschaduw, omdat dit de ruimte tussen de ogen benadrukt. Daarnaast kan het helpen om een donker gekleurde oogschaduw aan te brengen aan de binnenste hoekjes van de ogen. Verleng daarnaast de wenkbrauwen aan de binnenkant, om de ogen smaller te laten lijken. En als laatste voor wanneer je een cate-eye zet, houdt deze kort en verticaal.

4. Diepliggende ogen | verschillende oogvormen Het aanbrengen van make-up voor diepliggende ogen, is ongeveer hetzelfde als voor ronde ogen. Maar, voor deze oogvorm moet je wel uitkijken met het gebruik van een donkere oogschaduw. Breng een donkere oogschaduw alleen lichtjes aan.

5. Amandelvormige ogen | verschillende oogvormen Heb jij amandelvormige ogen, dan ben jij een gelukkige dame! Deze oogvorm is het meest symmetrisch van allemaal. Hierdoor hoef je minder moeite te doen om de ogen symmetrisch te laten lijken. Je kunt met deze oogvorm experimenteren met verschillende looks. Maar weet je niet waar je moet beginnen, begin dan bij de uitleg voor ronde ogen!

Omdat er zoveel verschillende oogvormen zijn en jullie niet willen overspoelen met tips, hebben wij onze blog opgedeeld in twee delen! Houdt onze website in de gaten voor het tweede deel van de blog, die over ongeveer 2 weken online komt! Kijk voor meer informatie over permanente make-up over onze website.

Blog: Wat is jouw oogvorm? Deel 2

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×