Wat is jouw oogvorm?

Wat is jouw oogvorm? Deel 2

Twee weken geleden kwam er een blog online met de juiste make-up techniek voor jouw oogvorm. Zat jouw oogvorm er niet tussen? No worries! In deel twee van de blog ‘wat is jouw oogvorm?’, hebben wij nog meer oogvormen. Lees dus snel door voor de overige tips!

6. Bedekte ogen | verschillende oogvormen Bedekte ogen laten de ogen er kleiner uitzien, door het extra laagje huid die de crease (vouw van de ogen) bedekt. Voor deze oogvorm ga je aan de slag met een highligher om de ogen ronder te laten lijken. Begin bij het aanbrengen van een lichte oogschaduw in de binnenste hoekjes van de ogen. Breng daarna een medium gekleurde oogschaduw aan op het bedekte deel van het ooglid. Breng daarna een donkerdere kleur aan op de vouw van de ogen. Maak het af met een eyeliner, die iets verder doorloopt dan het oog.

7. Vooruitstaande of vooruitstekende ogen | verschillende oogvormen Het aanbrengen voor ogen die meer naar voren staan kan wat lastig zijn, omdat je niet wilt dat de ogen te helder of opvallend zijn dan ze al waren. Daarom is het belangrijk om de make-up minimaal te houden. Breng een neutrale (nude) oogschaduw aan op het gehele ooglid. Verkies een matte kleur boven een glimmende. Voor de eyeliner is het belangrijk dat je het strak houdt, je kunt ook een eyeliner op de onderste wimperlijn aanbrengen. Breng een huidkleurig oogpotlood aan op de waterlijn om de look af te maken. En breng niet teveel mascara aan!

8. Naar beneden staande ogen | verschillende oogvormen Voor vrouwen die ogen hebben die naar beneden staan, volg de techniek voor ronde ogen. Het enige verschil met deze vorm is de eyeliner. Na het aanbrengen van de oogschaduw breng je de eyeliner aan, beginnend in het binnenste hoekje van de ogen. Breng een mooie cat-eye of wing aan om de ogen te liften. Daarnaast helpt het ook om de wimpers te krullen en mascara aan te brengen.

9. Monolid | verschillende oogvormen Kleine ogen en een monolid komt vaak voor bij Aziatische vrouwen. Heb je deze oogvorm dan moet je leren om de ogen groter te laten lijken. Begin bij het highlighten van de binnenste hoekjes van de ogen tot het midden van het ooglid. Gebruik een medium gekleurde oogschaduw, beginnend boven de vouw van het oog (vanaf de buitenste hoek van de ogen). Breng daarnaast een dunne lijn aan met je eyeliner, maar ga dikker aan de buitenkant van de ogen. En gebruik ook mascara!

Permanente make-up Met behulp van permanente make-up (eyeliner en wenkbrauwen) worden de ogen ook in de juiste verhouding gebracht met het gezicht. Heb jij dus geen zin om dagelijks een eyeliner aan te brengen en de wenkbrauwen te tekenen, dan is permanente make-up wat voor jou! Lees hier meer informatie over de permanente eyeliner en wenkbrauwen.

Lees ook deel 1.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×