Wat zeggen mijn wenkbrauwen nou echt?

Zoals al in andere blogs is besproken, zijn de wenkbrauwen erg belangrijk voor de uitstraling. Het kan iemand zijn gezicht compleet veranderen. Maar naast het feit dat ze dus bepalend zijn voor het uiterlijk, zijn ze ook belangrijk voor communicatie. De wenkbrauwen zitten dicht bij de ogen, die bekend zijn om signalen te geven gerelateerd aan de emoties van iemand. Ook al hebben we maar weinig controle over de spieren rond de wenkbrauwen, toch kunnen de wenkbrauwen veel zeggen over wat iemand denkt! Wil je meer weten over de lichaamstaal van de wenkbrauwen? Lees dan snel verder.

Omlaag
Wanneer we de wenkbrauwen omlaag staan worden de ogen een klein beetje verborgen. Zeker als je daarbij het hoofd ook nog eens omlaag kantelt, dit zorgt ervoor dat de signalen die de ogen uitstralen moeilijker te zien zijn. Een lage stand van de wenkbrauwen kan duiden op irritatie of ontevredenheid. Daarnaast is dit ook een teken van een dominant persoon.

Omhoog
Wanneer iemand verrast is, zal hij of zij de wenkbrauwen waarschijnlijk geheven hebben. Dit gaat vaak gepaard met het verder openen van de ogen, waardoor je misschien wel meer kunt zien. Het heven van de wenkbrauwen vraagt om aandacht van anderen en kan ik het algemeen een nadruk op iets leggen. Daarnaast worden de wenkbrauwen vaak geheven na het stellen van een vraag. In tegenstelling tot de lage stand van de wenkbrauwen, kan een hogere stand van de wenkbrauwen duiden op openheid (want de ogen zijn duidelijker zichtbaar). Een hoge stand van de wenkbrauwen kan er ook op duiden op een signaal van aantrekking.

Midden-omhoog
Door de wenkbrauwen samen te drukken en het voorhoofd omhoog te trekken, wordt een teken van opluchting uitgestraald. Daarnaast kan dit ook een teken van angst betekenen (‘Oh nee!’).

Midden-omlaag
Wanneer het midden van de wenkbrauwen naar beneden worden getrokken, geeft dit vaak aan dat een persoon boos of gefrustreerd is. Daarnaast kan het ook betekenen dat iemand heel erg geconcentreerd is.

Midden-samen
Wanneer de wenkbrauwen worden samengetrokken, is dit vaak een teken van verwarring of een poging om iets beter te begrijpen.

Omhoog en omlaag
Wanneer we mensen zien die we kennen, geven we vaak een enkele up-down van onze wenkbrauwen als teken van herkenning en als groet. Dit is een gebruikelijk signaal van alle primaten, zoals apen en gorilla’s.

Natuurlijk kan je nog veel meer met de wenkbrauwen uitstralen. Zo kunnen sommige mensen ook met één wenkbrauw bewegen en daarmee verschillende signalen verzenden. Maar wat we hier wel uit kunnen concluderen is dat de wenkbrauwen constant in het middelpunt van belangstelling staan! Daarom is het natuurlijk belangrijk dat ze er wel tip top uitzien. Met permanente make-up voor de wenkbrauwen hoef je de wenkbrauwen nooit meer zelf te tekenen en zitten ze toch altijd perfect! Is dat ook wat voor jou? Maak meteen een afspraak.

“Ik snap dat het spannend is. We gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm. “

Mandy Jelsma

Mandy Jelsma

Na een gedegen opleiding ging ik, Mandy Jelsma, in 2002 als één van de eersten aan de slag met PMU. En nog elk jaar volg ik de laatste nationale en internationale congressen en masterclasses voor de nieuwste inzichten en technieken.

Duizenden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gingen je dus voor in de heerlijke, behandelstoel van mijn salon. Na al die jaren weet ik precies wat er wel of niet bij iemand past en zie ik vaak bij de deur al welke kleur het moet worden.

Ik neem alle tijd, omdat ik snap dat het spannend is en we gaan eerst samen net zo lang tekenen en kijken, tot we tevreden zijn over de vorm.

Ik werk GGD gecertificeerd volgens de normen van het Landelijk Centrum Hygiëne & Veiligheid, dus je bent echt in veilige en kundige handen!

 • Vorige week bij Mandy geweest voor mijn wenkbrauwen, het resultaat is prachtig en precies waar ik om heb gevraagd . Een echte vakvrouw die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert.


  Esther M.

 • Mandy is gewoon de beste. Ze neemt de tijd en is een perfectionist qua werk en een ontzettende leuke vrouw. Voor mij de enige waar ik mijn wenkbrauwen,lippen en eye liner laat doen


  Selma

 • Ik wilde al heel lang mijn wenkbrauwen laten doen maar vond het ook best eng. Toen heb ik Mandy een tijdje " gevolgd" en de stap genomen en een afspraak gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat. Mandy is behalve een hele lieve vrouw ontzettend kundig, echt een aanrader. Mandy nogmaals hartstikke bedankt!!!!!


  Denise Zijp

 • Was super gezellig en blij met mijn wenkbrauwen.. Thanks!


  Marianne Zwarts

 • Mandy is heel kundig en weet ontzettend veel!! Ze heeft mijn wenkbrauwen met Henna gezet. Een fantastisch alternatief voor permanente make-up.


  Yvette Schotsman

 • Training microblading gevolgd bij Mandy Jelsma. Top! Een vakvrouw. Kan niet wachten om te starten


  Petra Timmerman (Peet)

 • Tot nu toe de beste in permanente make-up. Niet goedkoop, maar een erg mooi resultaat. En Mandy is een heel fijn mens. Een aanrader dus!


  Thea Meijer

 • Wordt altijd heel fijn geholpen. Wat ik zelf hier erg fijn aan vind is dat er veel kennis in huis is. Je wordt goed geholpen met persoonlijk advies. Verkoopt daar niet om te verkopen maar om het welzijn van je huid en gezicht. Kwaliteit producten, echt top. Kom hier altijd weer terug. Aanrader!


  Samantha Rovers

 • Afgelopen vrijdag de nabehandeling van mijn wenkbrauwen gehad bij Mandy. Een echte vakvrouw die kwaliteit levert! Dank je wel voor het fantastische resultaat.


  K van der Wardt

 • Mandy is heel professioneel en hygiënisch. Haar kunde in het vak is niet te vergelijken. Ben zo blij dat ik haar gevonden heb. Zeker een aanrader.


  Kim Moed

Pin It on Pinterest

Share This
×

BEAUSENSE

×